Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο ''Αντιγόνη Βαλάκου''

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, τη μουσική παράσταση «Από τους Queen στο Μάνο Χατζηδάκι» με τον Παναγιώτη Μάργαρη.
Μία μοναδική μουσική παράσταση με επίκεντρο την κλασική κιθάρα θα πραγματοποιήσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια προσωπική του δισκογραφία. Στο ξεχωριστό αυτό ρεσιτάλ κιθάρας, θα ακουστούν συνθέσεις των Queen, Beatles, Aerosmith, Eagles, Ennio Morricone, Nino Rota, Carlos Gardel, Erik Satie, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι κ.α.

Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας είναι το σημείο στο οποίο ο Παναγιώτης Μάργαρης συνοδεύει με την κιθάρα του 3 τραγούδια, με το ακροατήριο στο ρόλο μιας μεγάλης χορωδίας.
Συμμετέχει ο μαθητής του Στράτος Εμμανουηλίδης.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας









 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ

"Ο Παναγιώτης Μάργαρης γεννήθηκε στις 29-10-1971 στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα από το 1984 έως το 2000. Τον Ιούνιο του 2000, πήρε το δίπλωμα του με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο.
Ως κιθαρίστας και συνθέτης έχει ηχογραφήσει 15 προσωπικά album, τα περισσότερα εκ των οποίων έφτασαν στο top10 των επίσημων Ελληνικών charts της IFPI. Οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του έχουν ξεπεράσει τα 500.000 και οι περισσότεροι δίσκοι του κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε συναυλίες το 1990 και από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 1700 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Από το 1995 έως και το 2010 υπήρξε κιθαριστικό ντουέτο με το Νότη Μαυρουδή.


Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές και δημιουργούς.
Το 2010 συνεργάστηκε με τον διάσημο κιθαρίστα Al Di Meola στο album “Duende”.
Κατά τη διάρκεια του 2015, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποίησαν κοινές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας το ανατρεπτικό ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα και φωνή με τίτλο “Concerto για 2”.


Το 2016 συναντήθηκε επί σκηνής με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν την μουσική παράσταση με τίτλο “Μυστική Συνάντηση”.


Τον Ιούλιο του 2017 βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό.


Τον Αύγουστο του 2017 ο Παναγιώτης Μάργαρης κυκλοφόρησε νέο του album του με τίτλο “Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη”. Στην συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά διασκεύασε και ερμήνευσε στην κιθάρα, τραγούδια του παγκόσμιου θρύλου της μουσικής Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για το album αυτό: “Αγαπητέ μου Παναγιώτη,
Άκουσα την τελική μορφή της δουλειάς σου και σπεύδω να σ’ ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ.
Σεβάστηκες απόλυτα το έργο μου και προχώρησες με φαντασία και ευρηματικότητα αναδεικνύοντας την κιθάρα σε κορυφαίο όργανο μουσικής έκφρασης εκμεταλλευόμενος όλα τα πλούσια στοιχεία της που αναδείξανε όλες τις πτυχές της μουσικής μου.
Εύχομαι η προσπάθειά σου να έχει την απήχηση που της αξίζει.
Σε χαιρετώ με αγάπη,
Μίκης Θεοδωράκης”


To 2017 και το 2018, παράλληλα με τις προσωπικές του συναυλίες, θα πραγματοποιήσει κοινές εμφανίσεις με τον διάσημο Έλληνα τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. “Recital για 2” είναι ο τίτλος της παράστασης. Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή συνεύρεση των δύο καλλιτεχνών, στάθηκε η περιοδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε όλη την Ευρώπη το 2011. Εκείνη τη χρονιά ο Λαυρέντης προσκάλεσε τον Παναγιώτη να συμμετάσχει στις συναυλίες του στο εξωτερικό. Το καταπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής δημιούργησε μια διαχρονική καλλιτεχνική σχέση.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ


1995 - “Στης νύχτας το φως” (PROTASIS)
1999 – “Café de l’ art 1” (EROS MUSIC)
2000 – “Δίχως πυξίδα” (EROS MUSIC)
2000 – “Café de ‘l art 2” (EROS MUSIC)
2002 – “Café de ‘l art 3” (EROS MUSIC)
2003 – “Manos Hadjidakis ballads” (EROS MUSIC)
2003 – “Café de ‘l art 4 - Cinema” (EROS MUSIC)
2005 – “Café de ‘l art 5 – Τσιτσάνης, Βαμβακάρης” (EROS MUSIC)
2007 – “Το τραγούδι της πεταλούδας” (LEGEND)
2008 – “Café de ‘l art 6 – Passion” (LEGEND)
2011 – “Duende” (LYRA)
2012 – “Rock of my soul” (POLYMUSIC)
2014 – “Με τη μαγεία της κιθάρας” (POLYMUSIC)
2017 – “Ταξίδια ψυχής” (POLYMUSIC)
2017 – “Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη” (POLYMUSIC)


 Panagiotis Margaris facebook

Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο ''Αντιγόνη Βαλάκου''
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.