Έρχεται το eye tracking στο επόμενο Windows 10 Update

Στο τελευταίο Insider Preview των Windows 10 θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα χειρισμού με το βλέμμα του χρήστη. 
Είχαν ήδη κυκλοφορήσει οι πληροφορίες ότι η Microsoft βρίσκεται σε συνεργασία με την Tobii προκειμένου να μπορεί να υποστηρίζει ένας υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows 10 το χειρισμό με το βλέμμα. Στο Insider Preview που έχει γίνει διαθέσιμο στους developers και συγκεκριμένα την έκδοση Build
16257, το Eye Control θα είναι συμβατό με το Tobii Eye Tracker 4C, το εξειδικευμένο hardware που επιτρέπει τον χειρισμό με τα μάτια.
Στα μελλοντικά Windows 10 θα μπορεί να εμφανίζεται ένα ειδικό launchpad πάνω στην οθόνη του υπολογιστή, η οποία θα δέχεται τις εντολές του χρήστη, ανάλογα με την κίνηση των ματιών του, δημιουργώντας ένα virtual ποντίκι, το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα χειρισμού υπολογιστών αλλά και άλλων συσκευών με Windows 10 στο μέλλον από άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης.
Η ιδέα για το Eye Control στα Windows 10 προέκυψε από ένα Hackathon που είχε πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία του πρώην παίκτη του NFL, Steve Gleason, ο οποίος έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω του ότι πάσχει από ALS, δηλαδή εκφυλιστική νευρολογική διαταραχή, η οποία καθιστά αδύνατη την κίνηση των μυών του ανθρώπου, αφήνοντας σε κίνηση μόνο τα μάτια, ασθένεια από την οποία πάσχει και ο Stephen Hawking.

by Nikos Kaimakamis
pestaola
4/8/2017
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.