Έγινε εξήντα δύο..

Οι ευχές και τα χρόνια πολλά είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Πέμπτης για τον Βασίλη Καρρά αφού ήταν ημέρα των γενεθλίων του.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1953 στην Καβάλα και κατάγεται από το Κοκκινοχώρι του νομού Καβάλας. Έχει δυο αδέρφια,τον Δαμιανό και την Αναστασία.Όταν ήταν 10 χρόνων, ήρθε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη.
Το 1969 και σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Του έχει αποδωθεί το παρατσούκλι "Ο Άρχοντας της καψούρας''. Έχει σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους. Η πορεία του από το 1980,που κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο ήταν ανοδική και από το 1986 και μετά όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πολυπλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις κάνει αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.








Έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας ΦΙλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι ΠΥΞ ΛΑΞ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, οι Αλχημιστές και ο Παντελής Παντελίδης. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί και επί πίστας. Επίσης είναι ένας πολύ καλός συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει σπουδαία τραγούδια για πολλούς μεγάλους τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.




Ως άξιος συνεχιστής του παλιού λαϊκου τραγουδιού, έχει βοηθήσει και αναδείξει πολλούς καλλιτέχνες. Όλα αυτά τα χρόνια κάνει πολυάριθμες συναυλίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το φιλανθρωπικό του έργο που ασκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την περίοδο 2014 - 2015 εμφανίζεται στο Εναστρον μαζί με τον Στέλιο Ρόκκο, τον Τάκη Ζαχαράτο, την Αμαρυλλίς και τον Στέλιο Λεγάκη.


 http://www.espressonews.gr/sites/default/files/styles/inner_630/public/oldarticles/karras1_2.jpg?itok=-tgGWDuE

Δισκογραφία

Έτος     Δίσκος     Λοιπές πληροφορίες
1979     Παράγκες Και Παλάτια     Vasipap
1980     Αλησμόνητες Ώρες     Vasipap 268 LP- CD
1982     Τι Λες Καλέ     Vasipap 325
1984     Γιατί να χωριστούμε     Vasipap 368 LP
1985     Μη χαθείς     Vasipap 483 LP 536 CD
1986     Αποκλειστικά για σένα     Vasipap 452 LP
1987     Απ τη Θεσσαλονίκη με αγάπη     Vasipap 458 LP
1989     Αυτή τη Νύχτα     Vasipap 449 LP &11 CD
1990     10 Χρόνια Βασίλης Καρράς     Vasipap 465 LP &15 CD
1990     Είσαι παντού     (Vasipap 474 LP - CD)
1991     Λέγε ότι Θες     (Minos 981 LP - CD)
1992     Τραγούδια από το Συρτάρι     (Vasipap 522 LP - 27 CD)
1992     Δεν Πάω Πουθενά     (Minos 478707 LP-CD)
1993     Νύχτα Ξελογιάστρα     (Vasipap 539/40 2 LP & 45/46 2 CD)
1993     Πως Τολμάς     (Μinos 480051 LP - CD)
1994     Στην Σαλονίκη Μια Φορά     (Minos 480249 LP - CD)
1994     Χρέωσέ το σε Μένα     (Minos 480594 LP - CD)
1995     Φταις Εσύ     (Minos 836933 LP - CD)
1995     Μια βραδυά στα Νέα Δειλινά(live)     (Minos 846993 LP - CD)
1996     Τηλεφώνησέ μου     (Minos 855238 LP - CD)
1997     Μ' έχεις κάνει αλήτη     (Minos 493568 CD)
1998     Φαινόμενο     (Minos CD Single)
1999     Επιστρέφω     (Minos CD)
1999     Αυτοπεποίθηση     (Minos CD)
1999     20 Χρόνια Βασίλης Καρράς     (Minos CD)
2000     Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες του Β. Καρρά 1991-1999     (Minos CD)
2001     Γύρισε     (Minos CD)
2002     Τα Δικά μου Τραγούδια     (Minos CD)
2002     Λόγια της Νύχτας     (Minos CD)
2003     Πάρε το Δρόμο κι Έλα     (Minos CD)
2004     Τα Καλύτερα Τραγούδια του Β. Καρρα     (Minos CD)
2004     Βασίλης Καρράς 1991 - 2003 on DvD     (DvD)
2005     Όλα Ένα Ψέμα     (Virus Music)
2007     Όνειρα     (Virus Music)
2007     Όλα μου τα χρόνια live     (Sony BMG)
2009     Όπως παλιά     SEVEN
2010     Αχ Μοναξιά Μου     SEVEN
2010     Σ' τα Είπα Όλα     (Επτά)
2011     Έτσι Λαϊκά     (Universal)
2013     Κύριος μα...και αλήτης     (The Spicy)
2014     Επιλογή μου     (Minos EMI)
Wikipedia






http://www.hxosfm.gr/cms_files/images/MUSIC-NEWS1/tragoudistes/karras_lykaina(1).jpg


http://www.newspistol.com/content/data/multimedia/images/imagescache/e1d54ce3c729df01bbf3128350a9af5ab2d5427e.577.758.275154004.3aaf0ba64c4fd0047b1710e759df242090350e61.jpg




http://www.hit-channel.com/wp-content/uploads/2013/06/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CF%82-live-@-Teatro-2013.jpg




http://www.hit-channel.com/wp-content/uploads/2012/12/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-@-Teatro.jpg


 http://images.watchit.gr/?h=475&w=600&src=http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2012/MARTIOS/19-03/karras1.jpg
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.