Πώς να επιλέξετε web browser στα Windows 10

Η Mozilla λέει ότι η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser δεν είναι σε εμφανές σημείο. 
 
H εγκατάσταση των Windows 10 αλλάζει τις προεπιλεγμένες εφαρμογές του χρήστη, μετά από την ερώτηση του. Στις αλλαγές που γίνονται περιλαμβάνεται και η αλλαγή του επιλεγμένου από τον χρήστη Web browser, μία επιλογή που έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Mozilla προς τη Microsoft με ανοικτή επιστολή.
Επιπλέον, όπως τονίζει η Mozilla, η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser δεν είναι σε εμφανές σημείο και απαιτεί εξοικείωση για να γίνει από τους χρήστες.
Η Microsoft κατά την αναβάθμιση, ρωτά τον χρήστη αν επιθυμεί να κρατήσει τις προεπιλεγμένες του εφαρμογές.
Για την επαναφορά της αρχικής επιλογής, η Mozilla τονίζει, ότι δεν αρκεί να πατήσει ο χρήστης το γνωστό πλήκτρο “Use Firefox as my default browser”, αλλά απαιτείται επιπλέον διαδικασία, η οποία δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον μη πεπειραμένο χρήστη.


Για να γίνει η αλλαγή από τον Microsoft Edge σε κάποιον άλλο Web browser... πρέπει να επιλέξετε τον Microsoft Edge και με μετά να κάνετε scroll down για να εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν στο σύστημα σας, όπως φαίνεται στις δύο εικόνες που ακολουθούν.
Γι' αυτόν το λόγο, η Mozilla διέθεσε ένα video στο οποίο δείχνει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης, ώστε να επαναφέρει τον Firefox ή όποιον άλλο επιθυμεί, ως προεπιλεγμένο browser. Το video της Mozilla στην αγγλική γλώσσα και δείχνει πώς μπορεί να γίνει η αλλαγή Web browser στα Windows 10.


 Upgrade σε Windows 10
 διαμαρτυρία της Mozilla προς τη Microsoft με ανοικτή επιστολή.


PCmagazine
31/7/2015
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.