H Μαρία Σταφυλοπάτη και το ζεϊμπέκικο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ζεϊμπέκικο θεωρείται ανδρικός χορός κατά κράτος. Υπάρχουν άνδρες που το τιμούν και γνωρίζουν πως να το χορέψουν, αυτοί είναι λίγοι και καλοί, γιατί υπάρχουν και άνδρες που απλά ξεφτιλίζουν αυτό το είδος χορού. Από την άλλη, υπάρχουν μερικές πιο τολμηρές γυναίκες που
επιλέγουν να χορέψουν το ζεϊμπέκικο σε τραγούδια που με το άκουσμα τους απλά, θέλουν να σηκωθούν από το τραπέζι και να πάνε στην πίστα. Από αυτές τις τολμηρές, ελάχιστες είναι που γνωρίζουν τα βασικά του συγκεκριμένου χορού, καθώς παίρνουν για παράδειγμα άνδρες που απλά ανοίγουν τα χέρια τους και στροβιλίζονται. Υπάρχουν όμως και μερικές γυναίκες που πραγματικά τιμάνε τον χορό. Μία από αυτές είναι και η τραγουδίστρια (για όσου δεν την γνωρίζουν) Μαρία Σταφυλοπάτη, η οποία χορεύει ίσως από τα πιο όμορφα και μάγκικα ζεϊμπέκικα από την πλευρά του γυναικείου φίλου.

Παρακολουθείστε τα βίντεο με την Σταφυλοπάτη να δίνει μαθήματα χορού σε βαριά ζεϊμπέκικα.


















Και εδώ η Μαρία Σταφυλοπάτη στο τραγούδι


tGOTN
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.