Αν περίσσεψαν μελομακάρονα..

Αν σας περίσσεψαν μελομακάρονα, αν θριμματίστηκαν, αν δεν σας πέτυχαν, αν τα βαρεθήκατε,  μην τα πετάξετε. Αξιοποιήστε τα! Φτιάξτε εύκολα τρούφες ή το εκμεκ του Στέλιου Παρλιάρου.

Δείετε

Τρούφες

 Προετοιμασία: 45’ λεπτά, Αναμονή: 1 ώρα
Υλικά για 20-25 κομμάτια:
225 γρ. κουβερτούρα περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 70%, 250 γρ. μελομακάρονα, 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα, 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, κακάο άγλυκο.

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, σε χαμηλή φωτιά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε (αν θέλουμε) λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
Σε ένα μπολ σπάμε τα μελομακάρονα, προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα για 30’ λεπτά στο ψυγείο. Απλώνουμε μια λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι δημιουργούμε «βραχάκια» ή πλάθουμε μπαλίτσες μετρίου μεγέθους.

Τα αφήνουμε 1 ώρα να στεγνώσουν, εκτός ψυγείου και τα πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο. Διατηρούνται εκτός ψυγείου!

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο, για να εξισορροπήσει τη γλυκιά γεύση του μελομακάρονου!


Εκμέκ με μελομακάρονα

του Στέλιου Παρλιάρου

Σας περίσσεψαν μελομακάρονα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε ; Ή δεν σας πέτυχαν,σας έσπασαν φέτος τα μελομακάρονα σας; Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει ένα τρόπο για να αξιοποιήσουμε  ότι δεν θέλουμε και δεν πρέπει να πετάξουμε! Με τέτοια κρίση τίποτα δεν πάει χαμένο!!!

Υλικά
μελομακάρονα
Υλικά για την κρέμα
 500 γραμμάρια   γάλα
 500 γραμμάρια   κρέμα γάλακτος
 80 γραμμάρια   ζάχαρη κρυσταλλική
80γραμμάρια   κορν φλάουερ
1 κλωναράκι φυσική βανίλια

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα την βανίλια και τα 40 γρ. ζάχαρη και το τοποθετούμε στην φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα 40 γρ. ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μίγμα του γάλακτος (πριν ζεσταθεί) και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό.
Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει την αδειάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα που τα έχουμε απλώσει σ’ ένα πυρέξ ή ταψί.. Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στο ψυγείο, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με καρύδια, μέλι και κανέλα.




GOTN
30/12/2014
SHARE

  • dribbble
  • twitter
  • pinterest
  • behance
  • instagram
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

**Το tgotn.blogspot.gr έχει ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες της σελίδας για να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που διαβάζουν. Ωστόσο παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να έχουν νόημα, να είναι γραμμένα στην Ελληνική ή την Αγγλική και φυσικά να μην είναι στα greeklish.
**Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την γνώμη μας.